In 5 simpele stappen naar een beter functionerende website

In 5 simpele stappen naar een beter functionerende website

Als ondernemer wil je dat jouw website eruit springt. Bezoekers moeten direct weten waar jouw site over gaat en ze moeten makkelijk iets kunnen aanvragen of aanschaffen. Heb je eenmaal die site gebouwd, dan wil je natuurlijk ook dat deze zo snel mogelijk werkt. Een van de grootste redenen dat bezoekers afhaken, is namelijk een trage site. Met deze vijf simpele stappen kun je eenvoudig jouw website beter en sneller laten functioneren.

Maak je website responsive

Bijna iedereen in Nederland heeft een smartphone met internettoegang. E-commerce is booming: uit een onderzoek onder online shoppers tussen de 26 en 35 jaar blijkt dat 88% van de online shoppers met een smartphone winkelt. Drie tot vijf aankopen per maand is nu normaal voor deze doelgroep. Het is dus essentieel dat je jouw website responsive maakt, zodat deze zowel op mobiel als tablet, laptop en desktop correct meeschaalt.

Zorg voor een duidelijke navigatie en layout

Als je de weg wilt vinden, doe je dat ook niet zonder kaart of Google Maps toch? Hetzelfde geldt voor websites. Als websitepagina’s niet makkelijk, of zelfs helemaal niet te vinden zijn, zullen bezoekers belangrijke informatie van jouw site missen. Let dus op dat jouw websitemenu logisch in elkaar steekt en dat de verschillende menu-items overzichtelijk naast elkaar staan. Zo hoeven jouw bezoekers niet net als Sherlock Holmes op zoek naar clues om de juiste pagina te vinden en komen ze gelijk op de juiste pagina terecht. En hoe leuk al die felle kleurtjes ook mogen zijn, zorg dat een bezoeker niet verblind wordt door alle neon- en duplokleuren maar kies in plaats daarvan voor rustige en neutrale kleuren voor je menu. Op de pagina’s zelf kun jij je natuurlijk wel helemaal uitleven met sprekende foto’s en mooie layouts.

Meer informatie? Neem contact met ons op.

Comprimeer je afbeeldingen voor een snellere website

Een afbeelding zegt meer dan 1000 woorden, maar dan moet die afbeelding wel laden natuurlijk. Heb je alleen maar lange lappen tekst op je website staan, dan raken bezoekers verveeld en klikken ze weg. Dat wil je niet! Zorg er daarom dus voor dat je gebruik maakt van duidelijke afbeeldingen die het verhaal op je website ondersteunen. Maak alle afbeeldingen geschikt voor het web, door ze te comprimeren naar een kleinere bestandsgrootte. Dit zorgt ervoor dat ze sneller ingeladen worden op de website. Dit is prettiger voor de bezoeker en zoekmachines vinden dit ook leuk omdat het meeweegt in het algoritme. Gecomprimeerde afbeeldingen zorgen dus voor een hogere ranking. Je kunt JPG-, PNG- en GIF-bestanden makkelijk comprimeren met online tools als Squoosh.app, Tinypng of Compressor.io.

Link intern door naar relevante pagina’s

Interne linkjes plaatsen, ook wel doorlinken genoemd, is goed voor de navigatie van jouw website. Bezoekers waarderen het als je op tactische plekken linkjes hebt geplaatst naar andere pagina’s op jouw website. Dit helpt hen om de nodige informatie sneller te vinden, waardoor ze langer op jouw site zullen blijven. 

Test jouw website regelmatig

De beste manier om direct te zien of alles nog naar behoren werkt, is door jouw website regelmatig zelf te testen. Werken alle interne links nog en zijn alle contactformulieren nog up-to-date? Verwijder doodlopende links en pagina’s of teksten over acties of promoties die niet meer lopen, zodat je jouw klanten niet onnodig pagina’s laat bezoeken die niet werken of relevant meer zijn.

Meer weten? Wij helpen je graag!

Krijg je nou geen genoeg van onze gratis SEO-tips en wil je graag jouw website naar een hoger niveau tillen? Neem dan contact op om te kijken wat wij voor de SEO van jouw website kunnen betekenen! Zodat we samen jouw online marketing doelstellingen kunnen behalen.