Linkbuilding

Het laatste hoofdaspect van een betere online vindbaarheid is de sterkte van uw linkprofiel. Linkprofiel? Wat wil dat zeggen? Het linkprofiel van uw website wil zeggen: het aantal, maar vooral de kwaliteit van de links afkomstig van andere websites. Veel kwalitatieve links geven aan dat uw website populair is en relevante informatie toont. Dit waardeert Google. Het aantal kwalitatieve links is namelijk nog steeds een belangrijk deel van Google’s algoritme. Met onze linkbuilding werkzaamheden maken we uw linkprofiel krachtiger en verbeteren we uw vindbaaarheid. We onderscheiden twee soorten linkbuilding: interne linkbuilding en externe linkbuilding.

 

Offsite linkbuilding

Offsite linkbuilding wil zeggen de links die uw website krijgt vanaf externe websites. Belangrijk is om dit aantal te verhogen, met kwalitatieve links vanaf relevante domeinen. Voordat we starten met onze linkbuilding werkzaamheden, brengen we het huidige linkprofiel in kaart. Hierbij kijken we of uw website mogelijk schadelijke links ontvangt, welke we dan disavowen of verwijderen. In de analyse checken we ook de links van verscheidene concurrenten, om te zien of zij ook linkbuilding inzetten. Als hier interessante websites tussen staan om een vermelding te verkrijgen, passen we dit ook toe in onze strategie.

 

Onsite linkbuilding

Onsite linkbuilding, oftewel interne linkbuilding, is het maken van links naar eigen pagina’s in de website zelf. Een goed voorbeeld is het menu: al de menu items verwijzen immers naar een andere pagina op de site.
Interne linkbuilding gaat vaak automatisch, maar wordt vaak nog niet optimaal benut. Goed gebruik maken van interne links heeft enkele voordelen: u maakt het de bezoeker makkelijker om te navigeren op uw website en de zoekmachine zoekt makkelijk door de website. Belangrijke, relevante pagina’s kunt u linken door middel van een tekstlink in de content op uw pagina.

Krachtige linkbuilding

Uit ons SEO Rapport komt naar voren welke zoekwoorden interessant zijn voor uw website en waarop we ons gaan richten, wat betreft de linkbuilding werkzaamheden. Benieuwd naar de zoekwoorden en mogelijkheden voor linkbuilding voor uw website? Neem contact op met onze specialisten, welke u kunnen vertellen hoe uw linkprofiel eruit ziet en waar kansen liggen. Tevens leveren wij graag een compleet SEO Rapport voor uw website op.

Neem direct contact met ons op door middel van ons contactformulier.