Wat is SEO en waar is dit belangrijk voor?

Wat is SEO en waar is dit belangrijk voor?

Hoe mooi of hoe goed je website ook is, zonder bezoekers zul je er weinig mee kunnen bereiken. Een website moet gevonden worden online, en dit kan perfect via Google. Om goede posities te behalen binnen de zoekmachine is het belangrijk om je website helemaal te optimaliseren. Hier komt SEO bij kijken; SEO is een afkorting voor Search Engine Optimization, ofwel zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Wanneer jouw website weergegeven wordt op de eerste pagina van Google zullen de bezoekers op je website toenemen. Belangrijk hierbij is natuurlijk dat het gerichte bezoekers zijn die op zoek zijn naar jouw product of dienst. Hoe doe je dit? Ben je benieuwd hoe SEO in zijn werk gaat? In dit artikel worden de belangrijkste aspecten toegelicht.

Wat is SEO?

Door effectief SEO in te zetten probeer je hoger te komen in de organische zoekresultaten van Google. Hiermee worden de gratis vermeldingen en niet de betaalde advertenties bedoeld.

SEO kan onderverdeeld worden in 3 aspecten namelijk: website content, techniek en het linkprofiel.

Met de website content wordt de inhoud bedoeld. Het is belangrijk voor Google dat er voldoende content op de website staat. Op elke pagina moet dus goede, uniek geschreven content aanwezig zijn. Belangrijk is dat de content aansluit op het product of de dienst waar die pagina over gaat. Om ervoor te zorgen dat je de juiste zoekwoorden per pagina kiest is het slim om een zoekwoordanalyse uit te laten voeren. Tijdens een zoekwoordanalyse wordt er gekeken naar relevante zoekwoorden waar voldoende zoekverkeer op zit. Als de zoekwoorden bepaald zijn kun je de content gaan schrijven, maar ook hier zijn natuurlijk een hoop regels aan verbonden. Wil je hier meer informatie over? Vraag dan onze gratis SEO analyse aan.

De techniek van de website is minstens even belangrijk als de content, toch wordt dit vaak nog vergeten bij het optimaliseren van websites. Om beter gevonden te worden binnen Google moet de techniek dus in orde zijn. Zo moet de pagina goed geïndexeerd worden, de headers moeten kloppen, de sitestructuur moet overzichtelijk zijn en de snelheid van de website moet voldoende zijn.

Het linkprofiel, of eigenlijk de online populariteit van de website, is een groot en belangrijk onderdeel van SEO. Google vindt het belangrijk dat een website gewaardeerd wordt, populair is en dat er veel andere pagina’s naar jouw website linken. Belangrijk hierbij is dat het linkprofiel natuurlijk opgebouwd moet worden en dat de links op kwalitatieve pagina’s te vinden zijn. Om een goed linkprofiel te realiseren is het verstandig om linkbuilding in te zetten. We Talk SEO heeft een uitgebreid netwerk en een grote database aan samenwerkingspartners om je hierbij te helpen.

SEO campagne

Een SEO campagne helpt je om meer relevante bezoekers en een hogere omzet te realiseren. SEO is echter wel een tijdrovende klus en vergt veel kennis en onderhoud. Het is natuurlijk mogelijk om hier zelf mee aan de slag te gaan, maar de praktijk leert ons dat er vaak veel tijd gestopt wordt in onbelangrijke zaken of zelfs geheel tegen de richtlijnen van Google in wordt gewerkt. Een professioneel online marketing bureau kan dit uit handen nemen en effectief de doelgroep bereiken.